PUBLICAT: 02/09/2019 PER: Daniel Bossio : 0

Vincent Damon Furnier. És a dir, Alice Cooper. Necessita presentació? Entenem que no. L’artista de Detroit és l’autor d’algunes de les obres més importants del rock, sota el logo de l’Alice Cooper Band i amb el seu nom a seques, i només amb el fet que segueixi en plena forma i amb forces per seguir oferint recitals inoblidables, la nostra vida ha de ser i és més satisfactòria. Fa dos anys, al Rock Fest de Barcelona, Alice Cooper i la seva banda ens va fer provocar una catarsi única, la que ens ofereix només el rock n’ roll de màxima categoria. Estem preparats per la següent? El pròxim 8 de setembre Alice Cooper estarà al Sant Jordi Club de Barcelona. Hello! Hooray! Let the show begin.

Killer, School’s Out, Billion Dollar Babies, Welcome To My Nightmare, From The Inside i Trash. Podem dir que Alice Cooper ha signat 6 obres mestres del hard rock? La resposta és afirmativa. Ara fem memòria i intentem nomenar a artistes amb tants discs rodons. Alice Cooper és una de les figures més importants de la música popular. No n’hi ha tants. Per estètica, per influència, per música, per tot en general, les virtuts d’Alice Cooper es podrien recollir dins d’una enciclopèdia dedicada a la seva figura com a artista. Des de Lennon a Bowie, de Kiss Mailyn Manson, de Michael Jackson a Arcade Fire, són tants els artistes que se senten deutors de la seva obra. Rock, teatre, terror, música, drama, realitat, ficció. Alice Cooper va ser el primer a saber recollir elements de diferents expressions artístiques i convertir els seus concerts en un espectacle visual i sonor únic.

Què ha de ser, per damunt de tot la cultura popular? Doncs un entreteniment potent, evidentment. I Alice Cooper és això, precisament, entreteniment i de primer nivell. I per cert, tenim nou disc, amb els Hollywood Vampires, és a dir, amb Joe Perry, Johnny Depp, titulat Rise, i publicat recentment. Ara bé, es preveu, afortunadament, si mirem els setlists de la gira, que el de Detroit es centrarà exclussivament en el seu material. I no ens oblidem de recordar els músics que acompanyen a Cooper a l’escenari, una magnífica banda formada pel baixista i veterà company d’ Alice, Chuck Garric, Ryan Roxie a una guitarra, Glen Sobel a la bateria, el polifacètic Tommy Henriksen a una segona guitarra, i la carismàtica i virtuosa Nita Strauss a una tercera guitarra.

Ja només ens queda repassar per eenèsima vegada la seva discografia, tornar a veure l’excel·lent documental sobre la seva vida i obra, Supe Dooper Alice Cooper de Sam Dunn (per cert, un dels millors rockumentaries dels darrers anys), i comptar les hores, minuts i segons perquè arribi el 8 de setembre i ens diguin allò de Welcome to my nightmare/ I think you’re gonna like it/ I think you’re gonna feel like you belong /A nocturnal vacation/ Unnecessary sedation/ You want to feel at home ’cause you belong.

Recordem la informació necessària pel concert:
8 de setembre
Sant Jordi Club
Organitza: RocknRock