Greg Dulli repassarà la seva carrera a la Sala Sidecar

1

Per primer cop en la seva dilatada i llarga carrera, Greg Dulli s’embarcarà en una gira en solitari, en format acústic, que el portarà el proper dia 10 de Novembre a la Sala Sidecar de la Plaça Reial. Sota el nom de “An Evening With Greg Dulli” i acompanyat per Dave Rosser (guitarra de The Twilight Singers) i el multi-instrumentista Ricky Nelson (membre de Polyphonic Spree), Dulli farà un repàs a tota la seva carrera, despullant les seves composicions com mai havia fet fins ara,  i presentarà algunes de les cançons que formaran part del nou treball de The Twilight Singers, un disc que veurà la llum el proper 2011 a través del segell Sub-Pop. La gira començarà el proper 8 d’octubre a la ciutat de New Orleans i acabarà el 20 de Novembre a Portland, visitant un total de cinc països, amb set dates a l’estat: 5 de novembre Madrid, el 6 a Arrasate, el 7 a Saragossa, el 9 a Sevilla, el 10 a Barcelona, per acabar el seu petit tour per aquestes terres el dia 11 a Palma de Mallorca.

Greg Dulli, és sense cap mena de dubte un dels compositors més importants nascut del panorama rock de la dècada dels 90 (per no dir el que més) i que al llarg dels anys ha estat capaç de sobreviure a qualsevol tendència, moda o moviment, a base de rock n’roll carregat d’entrega, passió i autenticitat. Des dels seus llunyans dies al capdavant dels imprescindibles The Afghan Whigs, amb els que va gravar quatre dels treballs més importants dels 90: Congregation (1992), Gentlemen (1993), Black Love (1996) i 1965 (1998), tots ells obres mestres del gènere, quatre treballs que sintetitzen a la perfecció les motivacions d’aquest artista en constant evolució, capaç de sonar diferent en tots ells però mantenint una essència que només un melòmen empedernit com ell, ha estat capaç d’aconseguir. Rock facturat a base de soul, carregat de força i classe de dandy, que cap altre artista ha estat capaç d’aconseguir. Ja sigui al capdavant de The Twilight Singers o acompanyat del gran Mark Lanegan a The Gutter Twins, Dulli és actualment l’últim gran outsider del rock. Un artista que només es mou per la passió i l’amor cap a la música, i que l’ha portat a ser un dels músics més respectats i admirats per tot tipus de crítics musicals.

Aquesta serà la seva setena visita a la ciutat, i aquest no falla, i menys en les distàncies curtes; només cal recordar la seva brutal i històrica vista amb The Twilight Singers al Razz 3 un 15 de desembre del 2004, data gravada de per vida a la memòria de tots els que vàrem assistir-hi. Greg Dulli és senzillament un dels autors més importants i un dels més personals i autèntics que ha donat la història de la mùsica rock. Per molts, el més gran.

Us deixem, amb una actuació dels seus dies amb The Afghan Whigs, interpretant el Beast of Burden de The Rolling Stones, segurament com mai han aconseguit que soni la banda de Jagger i Richards. Rock n’ Roll sense adulterar, que posa el pèls de punta. No té rival.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pwGoW8QSvm0]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a