PUBLICAT: 12/08/2010 PER: Daniel Bossio : 0

Grinderman publicarà el segon àlbum el 13 de setembre. Després de publicar Grinderman al 2007, primer disc amb els també Bad Seeds Martyn Casey, Warren Ellis i Jim Sclavunos, un treball que desprenia aromes dels anys de The Boys Next Door i de The Birthday Party, el projecte sembla ser que definitivament s’ha consolidat. Que quedi per davant de tot que estem davant de quatre músics a qui la paraula projecte i el verb consolidar els hi deu sonar a broma.

Martyn Casey va fer carrera amb els The Triffids, banda australiana de rock dels 80, fins que es va unir als Bad Seeds durant la gira del The Good Son. Va substituir a Kid Congo Powers, i en el primer disc que hi va participar va ser ni més ni menys que Henry’s Dream. Jim Sclavunos va ser el primer bateria de Sonic Youth, amb qui va gravar Confusion is Sex, i de The Cramps, amb qui va gravar Look Mom No Head!, incorporant-se als Bad Seeds a mitjans dels noranta, sent Murder Ballads el primer disc que grava. Warren Ellis és el multi-instrumentista amb més carisma del panorama musical d’avui en dia, i és un cul inquiet que toca amb tres bandes: Dirty Three, els Nick Cave and The Bad Seeds i Grinderman. Tant ell com Nick Cave no necessiten més presentació. Amb més de vint i 30 anys de carrera respectivament, són les ànimes de totes les bandes en les que toquen. A més, aquest parell ara també es dediquen a fer B.S.O: El Asesinato de Jesse James por el Cobarde Robert John (Andrew Dominik, 2007), The Proposition (John Hillcoat, 2005), The Road (John Hillcoat, 2007) i El Cirujano Inglés (Geoffrey Smith, 2009) porten els seus noms i cognoms als crèdits.

Si voleu veure a Nick Cave, Martyn Casey, Warren Ellis i Jim Sclavunos disfressats de legionaris, atacant a la multitud a base de raigs X, rient-se de com ens protegeixen el govern i la gent de bé que vetlla pel sistema i la societat, recordant-nos la sort que tenim amb la protecció paternal,  val la pena donar una ullada al vídeo corresponent al primer single de Grinderman 2. Pels vinilmaníacs, dir que el 12 pulsades amb els temes Heathen Child, Star Charmer i Super Heathen Child, el mateix tema amb la col·laboració de Robert Fripp, sortirà a la venda el 6 de setembre.

De moment, no hi ha data per veure’ls en concert a la nostra ciutat. Sí que podem veure, com dèiem, el vídeo de Heathen Child (a través de Pitchfork, fent click aquí), dirigit pel director de The Proposition i The Road, l’australià John Hillcoat. També té gràcia veure un dels tràilers de presentació de Grinderman 2, amb un fotograma final on podem veure la portada del disc, amb un llop que no té pinta d’estar-se per tonteries:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BK2589VacP8]