Leaves in the Gutter, el retorn de Superchunk

0

Leaves_In_The_Gutter-SuperchunkUna de les gran bandes de l’escena indie nordamericana dels 90’s respon al nom de Superchunk. La banda de Chapel Hill, després de més de 8 anys allunyats de l’estudi, torna i sembla que amb la matrícula apuntada de tots aquests grups que omplen els mp3 de la majoria. Fa uns mesos s’ha publicat Leaves in the Gutter, EP de Superchunk amb 4 temes nous més una versió acústica del primer tall del Leaves in the Gutter, l’adrenalítica i impressionant Learned to Surf, 5 minuts del millor power-pop capaços d’escombrar qualsevol nova banda de l’actualitat del tipus The Killers, Kings of Leon, Editors i altres, que amb diferents propostes però amb el mateix tarannà efectivista semblen menjar-se el món.

Leaves in the Gutter s’incia amb la citada Learned to Surf, explosiva i directa, amb un riff i unes guitarres per treure’s el barret, recuperant l’essència indie amb tota l’energia i intensitat. Misfits ans Mistakes, Screw it Up, més macarres al sonar més apres que l’anterior, precedeixen l’altre gran tema de l’EP, Knock Knock Knock, amb un inici amb aromes grunge i un desenvolupament de tema pop-rock incendiari.Segurament, Learned to surf i Knock Knock Knock són dos dels millors temes de pop-rock de l’any; i Leaves in the Gutter, una de les millors obres de l’any, treball que aglutina a Neil Young i a Redd Kross més el toc indie nordamericà de principis dels 90…gairebé res.

superchunk

superchunk3

El millor de tot és que la banda de Mac McCaughan i Laura Ballance, amb una discografia més que recomanable, que inclou discs magnifics com No Pocky for Kitty, produït per Steve Albini, Foolish, Here’s Where The Strings Come i Come Pick Me Up, i EP’s com Mower o el que aquí citem, torna al panorama musical amb força i intensitat per ser de nou referent del pop-rock de qualitat. Un grup capaç de fer temes com Throwing Things, Stretched Out, The Question is How Fast, Hyper Enough, o la mateixa Learned To Surf, que estigui en actiu és per tirar-se al terra d’alegria, i més si saps, passant per caixa prèviament i no per 4 rals precisament, que els podràs veure al Primavera Sound 2010.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=m-C83ZXTs0o]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.