El retorn de Redd Kross: Rock and Roll All Nite!

0

RESEARCHING THE BLUES. REDD KROSS

5 estrelles

Han tornat, i de quina manera. Deu cançons, 32 minuts aproximadament, i no els hi cal més, per exhibir les seves virtuts. El retorn dels mítics Redd Kross, la liderada pels incombustibles i admirats germans McDonald és una realitat. i de les que val la pena recordar per sempre. 15 anys després del seu darrer treball, recuperen els galons i les credencials d’una de les bandes més importants de gloriosa dècada dels noranta. Tan enèrgics i vitals com sempre, els californians recuperen l’essència del pop-rock dels seixanta i la rugositat i cruesa de pròpia de la dècada prodigiosa en la que es van consolidar amb l’inoblidable Third Eye.

Redd Kross estan, entre d’altres coses, per alegrar-nos la vida a base de rock n’roll, i per aquest motiu, cal brindar per aquest formidable i reivindicatiu Researching the blues, un brutal exercici de hard power-pop que si no es dosifica pot provocar hipervitaminosi. Estem davant d’un Lp que evoca al rock n ‘ roll clàssic i intemporal que tant ens omple als que no podem evitar emocionar-nos amb els riffs, harmonies i melodies d’aquests fills pròdigs de la vella escola del gènere. Què senzill ens ho posen per vibrar i sentir el poder de les seves cançons: temes com el que dóna títol al treball, Stay away from downtown, Winter blues, Choose to play, Dracula’s daughter, Uglier, o qualsevol altra, són pur rock n’roll: temes immediats, rodons, plens d’adrenalina i que sonaran igual de bé avui que d’aquì 50 anys. Realment brutals i addictius. Han tornat com si no haguessin marxat mai, signant un d’aquells discs que un cop entra a la teva vida, no surt mai més. No hi falta ni sobra de res, tot resulta tan mesurat com espontani, a través de deu cançons que semblen voler sacsejar l’escena pop-rock, sabedors de que si es tracta de composar cançons immediates, plenes de llum i melodia, els germans McDonald pocs rivals tenen. Sembla fàcil crear un tema com Meet Frankenstein, però sembla mentida que hagin hagut de reaparèixer ells un altre cop per deixar en evidència a les sobrevalorades bandes novells del moment.

I és, vist el panorama en general, que tants anys sense Redd Kross són masses; però aquest treball és un esperat regal per tots els seus seguidors. Amb el temps, Researching the blues serà un altre clàssic imprescindible, i no només de la seva discografia. Tornem-lo a punxar una vegada més.

Sona a… Beatles + The Sonics + Flamin’ Groovies
El millor… Retorn immillorable.
El pitjor… Se’ls ha trobat molt a faltar.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.