PUBLICAT: 18/11/2010 PER: Daniel Bossio : 0

Dos anys després del seu debut, Wagonwheel Blues, la banda de Filadèlfia comandada per Adam Granduciel, ja sense Kurt Vile a les seves files, presenta aquest EP titulat Future Weather, el segon a la seva discografia, després de Barrel of Batteries (2008). Vuit temes, tot i que dos d’ ells són dos pasatges instrumentals d’un minut, que insisteixen en el que ja ens varen oferir amb l’ LP de presentació. Si en el record encara tenim Arms like boulders, Taking the farm i A neddle in your eye # 16, segurament aviat tindrem entre cella i cella nous temes com Baby missiles, que segueix clarament el camí de Taking the farm. No ens oblidarem tampoc de Comin’ through i Brothers, on recullen el testimoni dels darrers Wilco, això sí, amb l’atmosfera narcòtica dels de Granduciel. El treball continua amb A pile of tires, una mena segona part de Buenos Aires Beach del Wagonwheel Blues. Els efectes i delays de Missiles reprise anticipen l’ aventura sideral de The history of plastic, on s’embarquen en un tema un altre cop replet d’ efectes, però amb un minimalisme musical que només el trenca la melodia de Granduciel i un piano que marca el ritme del flotant tema que tanca l’ EP.

De nou els The War on Drugs es presenten en societat de nou com una híbrid de Bob Dylan, Jesus and Mary Chain i Spacemen 3, però sempre arrelats al primer referent, és a dir, a la música tradicional nordamericana, sense oblidar les bases rítmiques de les bandes produïdes per Phil Spector i algun que altre moment que evoca a la guitarra de John Squire dels Stone Roses.

Menys lluminosos que a Wagonwheel Blues, més irregulars, però només imaginar-se aquests temes en directe, sobretot gràcies al magnífic record que ens van deixar en el seu concert a la sala Mefisto al març del 2009, Future weather es converteix en una altra de les agradables sorpreses d’aquest prolífic 2010.

The War on Drugs són Adam Granduciel, David Hartley, Mike Zanghi, i aquest és un vídeo de l’any passat interpretant Arms like boulders, corresponent al primer treball:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Mk9HgzedvEI]