Per menjar-se una hamburguesa de qualitat, per tant, amb carn bona (si pot ser ecològica, per tot el que implica), tenim dues opcions. La primera, la més econòmica i laboriosa, és fer-se-la a casa; la segona, és anar a una hamburgueseria. Ens quedarem amb la segona opció, sempre i quan ens ho podem permetre, obviant, com no, les propostes més conegudes i publicitades de fast food més tÃpiques i més dubtoses per qualitat i demés arguments que ara no vénen al cas. De totes les alternatives de qualitat que ens podem trobar a la nostra ciutat, una de nivell és la de La Vespa Burguer Bar. Situada al cor de Grà cia, es tracta d’una hamburgueseria on, demanis el que et demanis, et lleparà s els dits. Ingredients de qualitat, ambient tÃpic del barri, tracte amistós i agradable, quan un dóna un cop d’ull a la carta, immediatament entra la gana, els entrepans que ens hi trobarem són per llepar-se els dits. Hi ha 15 opcions diferents, 3 d’elles per vegetarians.
Alguns exemples, voleu? Aquà van: la Clásica: hamburguesa de 200 grams, tomà quet, ceba de Figueres i cabdells; la de Pollastre: Pit de Pollastre fresc marinat 24 hores, tomà quet, ceba de Figueres i cabdells; la Tokio: hamburguesa de 200 grams, soja mel, tomà quet, ceba de Figueres, cabdells i Mayosabi; la Natura: tofu amb albergÃnia, carbassó, ceba caramel·litzada, rúcula, fontina i tomà quet; la Bio burger: hamburguesa de proteïnes de soja, espinacs cuites, formatge fresc, tomà quet i bolets saltejats; l’AfrodisÃaca: hamburguesa de 200 grams, guacamole picant, fontina, tomà quet, ceba de Figueres i cabdells; la Milano: hamburguesa de 200 grams, gorgonzola, ceba caramel·litzada, rúcula i tomà quet; la Completa: hamburguesa de 200 grams, rúcula, tomà quet, fontina, ou ferrat i bacó cruixent; la Italia: hamburguesa de 200 grams, mozzarella de Búfala, tomà quet sec, rúcula i ceba de Figueres; la Poderosa: hamburguesa de 200 grams, salsa barbacoa, schamorza fumada, cabdells, tomà quets, ceba i remolatxa escalivada; la de Xai: hamburguesa de 200 grams de xai, pebrot de Piquillo, formatge de cabra, tomà quet, ceba de Figueres i cabdells; la Vespa: hamburguesa de 200 grams, porchetta, fontina, rúcula i xampinyons; la Cheeseburger: hamburguesa de 200 grams, brie, rúcula, ceba caramel·litzada, fontina i tomà quet; la Catalana: hamburguesa de botifarra 200 grams, tomà quet fresc, ceba de Figueres, schamorza fumada i cabdells; i la Ibérica: hamburguesa de 200 grams, rúcula, tomà quet, formatge manxec, rodanxa de pernil ibèric, porro en Juliana fregit. Cada hamburguesa ve acompanyada d’una bona ració de patates fregides naturals fetes al moment realment exquisites. Si no tens prou, pots demanar-te un extra de patates, o bé una amanida, a triar entre la Fresca, la Caprese, la Parma, o la més senzilla, una barreja d’enciams. Si a tot li sumem una o dos begudes, per 12-15 euros t’haurà s cruspit un tiberi de nassos. Ah! I no deixeu passar l’oportunitat de tastar una birra del Veneto, ben el·laborada, d’empresa petita, senzillament deliciosa: la Menabrea.
Ja ho sabeu, a Grà cia, concretament a Torrent de l’Olla 99, tocant Travessera de Grà cia, si voleu un garito per menjar un entrepà , o més ben dit, una hamburguesa com cal, tenim La Vespa, un espai Ãntim i casolà que s’ha convertit per mèrits propis en una de les hamburgueseries més bones de Barcelona. No vagis amb presses, vés amb gana, bon humor i preparat per sal·livar i delectar-te amb un à pat contundent però fi, clà ssic però intemporal, tÃpic però únic, recurrent però irresistible.