PUBLICAT: 20/08/2013 PER: Elisenda Guiu : 0

Oceà d'Alessandro Baricco

Ja és un clàssic comptar com a mínim amb una oferta teatral del Versus Teatre durant al mes d’agost. El petit teatre del carrer Castillejos està acostumat a no tancar per vacances, i els teatrers que queden a la ciutat saben que allà hi trobaran cada estiu alguna nova proposta. Seguint en la línia de la seva aposta per espectacles de creació i noves companyies, aquesta vegada és el torn de la jove companyia Retret Teatre amb l’obra Oceà. Es tracta d’una adaptació teatral de la novel.la Océano Mare, d’Alessandro Baricco, que ha dut a terme Ivan Padilla. En ella, Padilla, que al mateix temps dirigeix l’obra, va voler compartir amb l’espectador les paraules, els paisatges, les imatges i les persones que habiten la prosa de l’escriptor italià.

La història té com a punt de partida un naufragi enmig d’un oceà i l’intent dels seus nàufrags de sobreviure, pujant a un rai enorme i confiant-se a la mar. Anys després, sis personatges es troben a la solitària fonda marina d’Almayer, cada-ú amb la seva història i amb la seva por. Una dona que pinta el mar, un home que estudia on el mar acaba, una noia que no sap si viurà i una que no vol morir, un home que escriu a la dona que encara no coneix i un altre que arriba allà amb la promesa d’una venjança. Personatges molt pecualiars de l’univers de l’autor, aquí interpretats per Bàrbara Roig, Francesca Vadell, Lara Díez, Ramon Bonvehí, Dani Ledesma i Ivan Padila.

Oceà d'Alessandro Baricco © Francesc Meseguer

L’obra de Baricco ens endinsa en una història dramàtica on el protagonista de fons és el mar, amb la seva força i el seu poder. Com diu un dels personatges: “El mar encanta, mata, commou, espanta”. En la versió catalana, la companyia ha traslladat a l’escenari la càrrega poètica de l’obra literària, accentuada per elements de moviment i poesia, i molt especialment per la música en directe al piano a càrrec de Cels Campos, un plaer que sempre és d’agrair. L’obra, que es va estrenar el 8 d’agost, romandrà a la cartellera fins el 29 de setembre.

ON: Versus Teatre

QUAN: De dijous a dissabte a les 20:30. Diumenge a les 18:30 

PREU: 20 €.