PUBLICAT: 22/07/2010 PER: Mireia Martínez : 0

La 43 edició de SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc del 7 al 17 d’octubre, ja ha anunciat alguns dels noms que seran protagonistes. D’altra banda, en el cartell de l’edició d’enguany, observem l’homenatge al film de terror del gran Stanley Kubrick, The Shining. El resplandor (1980), pel·lícula situada entre Barry Lyndon i La Chaqueta Metálica dins de l’excelsa filmografia del director de Nova York, és un de les gran obres de terror i el film amb el que Kubrick s’estrenava en el gènere. Director eclèctic i tot terreny, va adaptar la novel·la d‘Stephen King dotant-la d’una dimensió que el llibre no havia adquirit. Homenatjada i font d’inspiració per autors tan dispars com Matt Groening, Alexander AjaDavid Lynch entre d’altres, és una de les poques pel·lícules de terror de caràcter clàssic indiscutible que es manté amb el pas del temps, més enllà del gènere i del director. La trama, la narració, l’steady cam, Jack Torrance, els passadissos de l’hotel, el barman… és un film total.

(Nota de premsa del festival) L’agència creativa encarregada del concepte del cartell ha estat China, amb el disseny final d’Art&Maña. Segons l’agència China: “El resplandor és una obra plena d’imatges transcendents. Kubrick va demostrar un cop més ser un mestre a l’hora d’imaginar icones contemporànies, escenes que quedaran en l’inconscient col·lectiu durant molts anys. Això ens ho ha posat molt fàcil però també molt difícil a l’hora d’escollir una única influència per al cartell d’aquest any. Però finalment van ser les nenes les que se’ns van imposar per sobre de totes les altres. La seva mirada inquietant cap a l’espectador ens va provocar tal neguit que no vam tenir més remei que buscar-les a trenc d’alba a la platja de Sitges. I allà estaven, sortint de l’aigua i mirant-nos fixament”.

El festival també farà un recordatori als 25 anys de Retorn al futur (Back to the future) de Robert Zemeckis, un tribut especial a la figura desapareguda de Paul Naschy amb la projecció del documental El hombre que vio llorar a Frankenstein, i celebrarà els 50 anys de Psicosi (Psycho), d’Alfred Hitchcock.

AVANÇ DE PROGRAMACIÓ:


SECCIÓ OFICIAL FANTÀSTIC
ha anunciat una bateria de films: Outrage (Takeshi Kitano), A woman, a gun and a noodle shop (Zhang Yimou), The new daughter (Luiso Berdejo), A Serbian film (Srdjan Spasojevic), Easy Money (Daniel Espinosa), Dream Home (Pang Ho-cheung), 14 Days with Víctor (Román Parrado), Agnosia (Eugenio Mira), Kosmos (Reha Erdem), The Last Exorcism (Daniel Stamm), Kaboom (Gregg Araki), Rubber (Quentin Dupieux), Somos lo que hay (Jorge Michel Grau), La casa muda (Gustavo Hernández) i les ja anunciades Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (Apichatpong Weerasethakul), Let me in (Matt Reeves) i la pel·lícula inaugural Los ojos de Julia (Guillem Morales).

NOVES VISIONS presenta un altre muntanya de noms; obrirà amb la guanyadora del passat Festival de Sundance, Catfish (Ariel Schulman i Henry Joost) i projectarà Trash Humpers (Harmony Korine), Finisterrae (Sergio Caballero), The People vs. George Lucas (Alexandre O. Philippe), La bocca del lupo (Pietro Marcello), Vampires (Vincent Lannoo), Tony (Gerard Johnson),, Sound of Noise (Johannes Stjärne Nilsson i Ola Simonsson), Red, White and Blue (Simon Rumley), La Doppia Ora (Giuseppe Capotondi), Strayed (Akan Satayev), Chatroom (Hideo Nakata) i Life 2.0 (Jason Spingarn-Koff).

D’altra banda, SEVEN CHANCES arribarà de la mà de set crítics que escolliran les seves set pel·lícules de valor indiscutible, entre les quals hi ha confirmada L’Enfer d’Henri-Georges Clouzot (Serge Bromberg i Ruxandra Medrea), documental que reconstrueix la pel·lícula perduda del director, autor de films referencials com El Asesino vive en el 21, El salario del miedo i Las Diabólicas.

Per veure el llistat complet de pel·lícules confirmades a dia d’avui i més informació clica aquí, on trobaràs les novetats de la secció de CASA ÀSIA, BRIGADOON, MIDNIGHT EXTREME i les darreres notícies del proper 43è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.