PUBLICAT: 25/09/2011 PER: Mireia Martínez : 0

18a edició de l’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, organitzat per l’associació cultural sense ànim de lucre La Fàbrica de Cinema Alternatiu, celebra la 18ª edició de l’11 al 19 de novembre. Ens agrada aquest festival perquè ofereix la possibilitat de gaudir d’algunes pel·lícules que, injustament, no tenen cabuda a les sales comercials.

Vols guanyar 1 dels 5 abonaments que sortegem?? Participa al concurs!!

La passada edició ja va ser un èxit: es van presentar a concurs més de 210 films de 38 països i van assistir-hi al voltant de 25.000 espectadors; i aquesta edició no serà menys. Com cada any 4 espais de Barcelona constituiran les seus habituals: el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), cinemes Maldà, Institut Francès i Casa Amèrica Catalunya.

La programació de L’Alternativa 2011 reparteix les exhibicions a través de 3 Seccions Oficials Competitives (Llargmetratges de ficció, llargmetratges documentals i curtmetratges), Seccions Paral·leles, Activitats Paral·leles, Pantalla Hall, Pantalla Lliure i Escoles de Cinema del Món. Les Seccions Oficials Competitives compten amb la possibilitat de veure al voltant de 50 pel·lícules seleccionades entre les quasi 2.000 obres rebudes. Les Seccions Paral·leles mostraran les produccions dels creadors més joves, així com retrospectives, homenatges i cinematografies poc conegudes. Es comptarà amb la secció Mirades del Sud. Documental Argentí, que impulsarà la producció de cinema documental argentina amb films com Fotografías (2007) d’Andrés Di Tella o Gorri (2010) de Carmen Guarini; i la secció Translacions: cinema documental independent a Turquia, que oferirà una mirada especial al cinema documental independent que s’està fent actualment en aquest país, que  inclourà 7 films i es complementarà amb una taula rodona sobre el cinema independent a Turquia que formarà part de les Activitats Paral·leles; i la secció Petits Experiments, degut a l’èxit de la passada edició tornen a amb l’objectiu pedagògic de construir un nou subjecte espectador més actiu, conscient i reflexiu.
Pantalla Hall, com cada any, presentarà una programació gratuïta i ininterrompuda al Hall del CCCB i Escoles del món continuarà oferint projeccions i tallers gratuïts dirigits a joves creadors, estudiants de cinema i professionals del mitjà en col·laboració amb diversos centres educatius.

Projeccions al hall del CCCB

Com podeu veure, en les següents setmanes s’anirà concretant la programació de l’Alternativa que va néixer l’any 1993 i que any rere any es consolida com un espai de divulgació, reflexió i anàlisi gràcies a les obres cinematogràfiques que es projecten i ajuden a observar el món des d’un altre prisma.

Us continuarem informant, BCNCultura.cat per segon any consecutiu és mitjà col·laborador de L’Alternativa.