Us fa un vermut a la Bodega Costa Brava?

0

Bar Bodega Costa Brava interior

Es diu que les bodegues estan tornant a omplir-se de públic i és possible que el motiu sigui la recerca d’una alternativa als actuals bars de disseny en els que pagues més per la decoració que no pas pel que et serveixen, i potser, perquè la bodega de tota la vida, té quelcom que és intocable: l’ambient de tapes i beguda de tota la vida, el de tertúlia, enrenou i xivarri. De bodegues com les d’abans a Gràcia coneixem la Bodega Filomena al carrer Verdi, la Bodega Luís al carrer Bruniquer i la Bodega Costa Brava al carrer Alzina 58. La característica comú d’aquestes bodegues és que el públic que hi acut sol ser del barri i t’hi pots apropar un diumenge o un festiu perquè estarà obert, i això mateix vam fer un festiu qualsevol que volíem fer un vermut al barri de Gràcia, però intentant evitar els locals que aposten més per la sofisticació.

Taules de marbre amb peu de ferro i cadires de fusta recolzaven el públic no tant gran que encetava la jornada amb un quinto o vermut (amb oliva) i que quan mirà l’hora es va adonar que ja havia passat l’hora de dinar, i és el que ens va passar exactament a nosaltres. La pissarra de la Bodega Costa Brava a part de les típiques xips amb salsa espinaler o olives, ofereix unes empanades xilenes (2,50€) que poden ser de pollastre, carn o vegetal que estan boníssimes però que saben a poc si continues bebent i encara no has dinat. És per això que potser han sumat a la pissarra uns entrepans que saben a glòria: bikini (3,30€), bikini país (3,80€), llonganissa (2,90€), xoriço picant (2,70€), mallorquí (3,80€) o tonyina (3,20€), entre d’altres.

Empanades xilenesEntrepans de fuet i mallorquí

Potser faltarien més cosetes per picar, però no té preu que s’hi estigui tan bé i tan tranquil en aquesta petita bodega regentada amb amor amb unes 10 taules, una barra i unes bótes a l’exterior per als fumadors. És possible que una tarda qualsevol no hi trobeu lloc, generalment està ple (tot i estar-ho, algun raconet es troba, i sense que sigui agobiant), però aneu provant, perquè algun dia sí trobareu taula, i no us decepcionarà ni l’ambient, i menys, els preus populars.

VermutBodega Costa Brava
C/ Alzina 58

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.