Empanate, menjar casolà per emportar

1

empanate tarjetaMés de 20 anys d’experiència en l’hosteleria avalen aquesta família urugaia: una mare (Loli) i els seus dos fills (Sebas i Nico). Empanate és el nom d’aquest petit local ubicat al baix Guinardó, que bàsicament prepara menjar casolà per emportar, i que porta obert des de 2005. El que va ser el Veiga 2, un bar familiar amb més de 30 anys, s’ha transformat en aquest local amb clientela renovada i més feina que mai.

Durant tot el dia si et demanes un cafè et regalen una porció de pa de pessic, però el menjar estrella són les empanadas (2€), i les que tenen més èxit segons Sebas són les de carn, les de pollastre, les de pernil i formatge, les de roquefort i les de formatge i ceba. També tenen el que anomenen tortas (3,70€/3,90€), de les que destaquem la de tonyina i bacallà, i la primavera (pernil, formatge, olives, ou dur, pebrot i tomàquet); i les tartas (3,70€/3,90€)de les que destaquem la pascualina (bledes, ou dur i espinacs).

empanate empanadas

empanate menjar

r_empanate-alfajor

Cada dia pots trobar un plat nou que la Loli haurà fet, a l’estiu més amanides i plats freds i a l’hivern menjars més guisats; però quasi sempre pots trobar milaneses (1,50€) o milaneses amb guarnició (5€), l’espectacular amanida rusa (3,20€) o et poden fer una pizza casolana (6,8€/8,6€) també molt bona, el matambre (rotllo de carn amb bledes, pastanaga, ou dur…) i llengua a la vinagreta (nosaltres encara no ens hem atrevit a tastar-la, però Sebas afirma que està d’escàndol). I de postre tens diversitat de pans de pessic (1,60€), alfajor de maicena (1,90€) o el de xocolata (boníssim! 2,10€) o la torta de poma (2,30€).

 empanate sebas

empanate local

Dues taules de 4 persones i dues de 2 és la capacitat del local, que bàsicament té clientela que s’emporta el menjar o que l’encarrega per festes. També s’hi està bé per prendre una cervesa (1,6€) i una empanada. Si hi vas és possible que ens trobis ja que obren de dilluns a dissabte de 9 a 23h.

empanate mapaempanate
C/ Llorens i Barba,67
Telf. 93.436.77.82

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

1 comentari

  1. Esto es una realidad gastronómica, totalmente hecho a mano en el obrador de cara al público y con el amor a la cocina, como nuestras abuelas, pero por encima de todo la simpatia de la propietaria la Sra. Loli y la de sus hijos, Sebas y Nico.
    Visitadlo y siempre mas repetireis.
    Vicenç