PUBLICAT: 15/03/2011 PER: Mireia Martínez : 0
Amanida russa

exterior del Restaurant Amigó

A l’Amigó ja em portaven fa uns anys els meus pares a fer el vermut, i en tinc un bon record que s’ha anat reafirmant passats els anys. Fa una pila d’anys que aquest negoci familiar aguanta i no és casual; està obert diàriament i els cap de setmana tot el dia per fer el vermut o per menjar un menú de cap de setmana abundant i de qualitat per uns 12 o uns 15€.

El restaurant Amigó està situat al costat del Mercat de Sant Antoni, que el passat 2009 va traslladar les parades d’alimentació a unes carpes provisionals situades al carrer Urgell entre Tamarit i Floridablanca; el mercat dels diumenges, que durant tants anys ha fet i fa les delícies dels cercadors de llibres, còmics, col·leccionistes de cromos i segells, curiosos de diversa índole, encara es continua celebrant a la marquesina del mercat, com ho fa des de 1936, perquè encara no s’hi ha trobat ubicació.

La varietat de tapes que podem trobar al restaurant Amigó són les amanides com la boníssima amanida russa (3,50€), l’esqueixada de bacallà (6,90€) un pèl salada, el “salpicón” de marisc (5€) o de pop (4€); hi ha més varietat en les tapes de peix, com per exemple, el bacallà a la llauna (4,50€), els calamars a la romana (7,90€) acabats de fer i frescos, una menció especial als xipirons (8,50€), les cloïsses a la marinera (9,90€), navalles a la planxa (9,5€), un pintxo de bonítol en escabetx (3,75€) o uns boníssims seitons en vinagre (3,50€); i si preferiu també tenen unes casolanes croquetes (4,50€) o les típiques patates braves (4,50€). I si parlem de birres, què dir d’una gerra de Moritz de barril ben tirada; també tindrem l’opció d’ampolla, de la mateixa marca, o bé, una Estrella, per citar dues de la nostra ciutat, sense oblidar que també hi trobem cerveses d’importació. No obstant, recomano el vermut (2,20€).

Amanida russaEsqueixada de bacallàXipironsCroquetesPintxo bonítol

Avui en dia, que cal cuidar el petit comerç més que mai, l’Amigó representa el bar-restaurant de tota la vida: ambient de barri, decoració austera i típica de bar, menjar casolà, i una relació qualitat-preu més que òptima. Per qui busqui simplement menjar i beure bé sense estar pendent de la decoració, un lloc com L’Amigó serà del seu agrat.

Restaurant Amigó
c/ Tamarit, 181
08011 Barcelona
933 253 091