Cosmètica de l’enemic, un aferrissat duel a la Sala Muntaner

0

Cartell Cosmètica de l'enemic

Què hi té a veure la cosmètica amb l’enemic? Què té a dir un desconegut a algú que és a l’aeroport esperant un avió? I què pot passar perquè aquella conversa l’atrapi de manera que no en pugui fugir? Per obtenir resposta a les preguntes caldrà assistir a la nova proposta de la Sala Muntaner. L’obra ha transformat l’escenari de la petita sala en un inquietant racó d’aeroport on un home s’atansa a un altre i enceta una conversa de conseqüències inesperades. Lluís Soler i Xavier Ripoll són els protagonistes absoluts d’aquest recorregut cap a la veritat, en el qual es despullen fins el més profund de l’ànima. Un té aparentment la paella pel mànec, és el que guia el discurs, i l’altre, aquell que el rep i el pou on cauen les emocions. Els dos personatges simbolitzen la contradicció que tot ésser humà porta dins; una metàfora de la lluita entre el bé i el mal. Però no es tracta únicament d’un drama sinó que la història ve esquitxada amb alguns elements d’humor, combinant allò tràgic i còmic com la vida mateixa.

El text, adaptat en la dramatúrgia per Pablo Ley, està basat en una novel.la de l’autora belga Amélie Nothomb, que compta amb una llarga llista de seguidors incondicionals així com l’adaptació al cinema d’alguna de les seves obres. El productor Carles Manrique va veure que en el cas de Cosmètica de l’enemic podia fer-se’n també una adaptació teatral, i la directora Magda Puyo ho va corroborar: a ella no li va costar gaire deixar-se seduir pel text i per l’univers de l’autora, i va trobar aquí l’ocasió ideal per tornar a treballar amb el dramaturg català, amb qui ja havien coincidit a Faust. De fet, d’alguna manera, les dues obres tenen l’abisme a l’infern com element en comú. En aquest nou treball, han aconseguit sintetitzar l’essència de la novel.la en una obra d’una hora i quinze minuts, un temps en el qual la història avança amb fluïdesa. L’espai escènic a càrrec de Martí Torres i altres elements com la llum i el so ajuden també a endinsar-se en aquest particular trajecte. El passatger protagonista potser ja no podrà agafar l’avió que espera però iniciarà un viatge molt més intens, el mateix que viu el propi espectador.

Cosmètica de l’enemic, d’Amélie Nothomb
On?
Sala Muntaner. C/ Muntaner nº4

Quan: De dimecres a dissabte  a les 20:30 hores. Diumenge a les 18:15 hores. Fins el 24 de febrer.
Preu: Dimecres i dijous 18 €. De divendres a diumenge 20 €. Descomptes amb carnet jove, carnet biblioteca, majors de 65 anys, subscriptors de La Vanguardia i carnet TR3SC.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.