PUBLICAT: 24/03/2010 PER: Mireia Martínez : 1

Menene Gras, directora d’exposicions i activitats de Casa Àsia, Josep Mª Caparrós, director de l’any Kurosawa a Espanya i director del Centre d’Investigacions Film-Història (Parc Científic de la UB), i Hirouyki Ueno, director de la Japan Foundation, van presentar el passat dilluns 22 a les 12h a la premsa el programa d’activitats en commemoració al centenari del naixement d’Akira Kurosawa (1910-1998).

La mirada del samurái: los dibujos de Akira Kurosawa - Alhóndiga Bilbao, novembre 2010 - febrer 2011 © Kurosawa Production Inc.

Les 26 institucions implicades oferiran més de 100 activitats que a Barcelona han començat amb la Filmoteca de Catalunya, una programació disponible del 22 al 28 de març. Demà 23 de març, també a la Filmoteca, es presenta el llibre, que inicialment era el catàleg d’una exposició de dibuixos de Kurosawa, Akira Kurosawa. Mirada del samurái. Del 20 de novembre al febrer de 2011 a l’Alhóndiga de Bilbao es celebra l’exposició La mirada del samurái: Los dibujos de Akira Kurosawa, en el context de la 52ª edició del Festival Internacional de Curtmetratges i Cine documental de Bilbao ZINEBI. L’exposició reunirà per primera vegada cent vint dibuixos originals pertanyents als storyboards de Kagemusha, La sombra del guerrero, Ran, Los sueños de Akira Kurosawa, Rapsodia en agosto, Espera un poco i El mar que nos mira; vestuari original dissenyat per Kurosawa per al rodatge de Ran, així com la projecció dels films i una important col·lecció de cartells de la seva filmografia.

Del 12 al 16 d’abril a l’ESCACC es celebra las setmana Kurosawa i a la Fundació Japó de Madrid, en motiu de la seva inauguració es pot visionar Teatre Noh, influència clara a l’obra de Kurosawa, de la mà d’una escola amb seu a Kyoto els dies 14, 15, 16 d’abril a Madrid i 19 i 20 d’abril a Barcelona.

Del 13 de maig al 3 de juny es celebra a Casa Àsia un cicle de 5 conferències, seguides per un cicle de pel·lícules del 10 de juny al 8 de juliol i un altre del 14 d’octubre al 4 de novembre.  Del 7 al 28 de juny a la Universitat de Barcelona també fan un cicle de conferències amb Aldo Tassone, Manuel Vidal Estévez, Antonio Santos i Silvia Rins.

El Festival de cinema Fantàstic de Catalunya que es celebrarà del 7 al 17 d’octubre també es suma a la iniciativa projectant: Los sueños de Akira Kurosawa (1989), Kagemusha.La sombra del guerrero (1980), La fortaleza escondida (1958) i Trono de sangre (1957).

Promotors de l'Anya Kurosawa a Espanya

Comments are closed.