PUBLICAT: 04/01/2018 PER: Mireia Martínez : 0

Ja tenim aquí el 2018, és temps de propòsits, objectius i repàs del millor de l’any que deixem enrere en matèria cinematogràfica. N’hem triat 10 que no ens han deixat indiferents, que hem hagut de compartir a la sortida de la sala, que quedaran a la nostra memòria i que voldrem tornar a veure. Les llistes són personals i polèmiques, cadascú té la seva i critica la dels altres. Per aquest motiu considerem divertit escollir les 10 pel·lícules que més ens han agradat de les que s’han estrenat a Espanya al llarg d’aquest 2017.

Veiem primer les absències, les pel·lícules que no han entrat a la nostra llista final. Les pel·lícules que hem descartat, finalment, són: Silencio de Martin Scorsese, Toni Erdmann de Maren Ade, Estiu 93 de Carla Simó, En la playa sola de noche de Hong Sang-soo, La tortuga roja de Michael Dudok de Wit, Personal shopper d’Olivier Assayas i Z. La ciudad perdida de James Gray. N’hi ha més que havíem valorat per fer la llista final, però aquestes són les que s’han quedat fora a la selecció final. El criteri a seguir ha estat una votació secreta que hem fet entre nosaltres.

I ara sí, veiem el rànquing amb les 10 pel·lícules de l’any segons el nostre criteri. Comencem en ordre invers, de l’última fins la primera.

10. Wonder Wheel, de Woody Allen

Wonder Wheel, de Woody Allen

9. The Beguiled, de Sofia Coppola

The beguiled

8. Okja, de Bong Joon-ho

okja

7. Dunkirk, de Christopher Nolan

Dunkirk

6. Lady Macbeth, de William Oldroyd

Lady Macbeth

5. Mother!, de Darren Aronofsky

4. El viajante, d’ Asghar Farhadi

3. Blade Runner 2049, de Denis Villeneuve

2. You were never really here, de Lynne Ramsay

1. Manchester by the sea, de Kenneth Lonergan

Manchester by the sea