El 2009 l’editorial Hispano Europea va publicar en castellà Cocinar los ingredientes japoneses (Cocina Bio) de l’autora Clea, qui ja té altres tÃtols de la mateixa editorial coneguts com Agar-agar (Cocina bio), Comida sana en fiambrera (Cocina bio), o l’última novetat Quinoa (Cocina bio), entre d’altres.
L’autora, que va viure durant 2 anys al Japó, es va sorprendre que el sushi no fós un aliment bà sic i essencial de la cuina japonesa i, en una reduïda introducció, ens explica que la cuina dià ria japonesa és a base d’estofats, verdures i carns arrebossades i una infinitat de salses dolces o salades. Amb la intenció de trobar aliments <<bons per al cos>> (karada ni yasashi) i seguint els ingredients del règim okinawa va començar a experimentar amb productes vegetals com el te verd, el miso, el sèsam o el tofu per conciliar una cuina a mig camà entre la japonesa i la “seva cuina de tota la vida”; i el resultat el tenim explicat durant les 108 planes d’aquesta obra.
Les receptes són senzilles i els ingredients es poden trobar fà cilment a qualsevol comerç d’alimentació dietètica (Clea compra molts dels seus productes a Sartoriz La Boutique), de productes japonesos o de productes xinesos (aquest últim un xic més barat); o simplement reemplaçar allò que et manca amb algun altre ingredient. Els plats no estan classificats per entrants, primers plats… expressament perquè a la cuina japonesa es serveix tot el menjar al mateix temps, però sà que hi ha un Ãndex que aglutina les receptes en diferents blocs temà tics: la soja, el sèsam, les algues, l’arròs, les verdures i altres productes; a més d’un glossari d’ingredients molt prà ctic.
Algun exemple del que us podeu trobar en aquest llibre: tofu amb tomà quets secs, pisto amb tempeh, albergÃnies gratinades amb miso, galetes de sèsam, amanida de verduretes amb alga wakame, pastÃs de poma amb sirope d’arròs, boniato amb crema de tomà quets secs o invencions de l’autora com el sandwich de miso o de tofu, entre d’altres.
Pots consultar les receptes de Clea al seu bloc o fer-te fan seva a Facebook, o comprar-te el llibre.
Cocinar los ingredientes japoneses (Cocina bio)
ISBN: 978-84-255-18478
Autor: Clea
Preu: 9.90 €
PÃ gines: 108