Nou llibre sobre cuina japonesa: Sushi, sashimi, yakitori

0

Sushi, sashimi, yakitoriJody Vassallo amb les fotografies de Clive Bozzard-Hill ens presenten aquesta magnífica obra Sushi, sashimi, yakitori y 60 recetas básicas de la cocina japonesa editat per Random House Mondadori.  Aquesta obra presenta 6 apartats dividits en: introducció, sopes i aperitius, fregits i rostits, amanides, guisats i estofats i postres.

El llibre comença amb la Introducció on l’autora explica diferents recomancions com per exemple que el suhi és difícil, doncs es necessiten 7 anys per ser mestre de sushi, però que si tots els ingredients són bons resultarà bo igual. També recomana el shabu shabu si tenim un sopar d’amics, que vindria a ser com un fondue i ens recomana una sopa si ens agrada el menjar contundent i saborós.

Seguidament ens trobem 6 pàgines amb fotografies dels ingredients més comuns que requeriran la majoria de les receptes, així com els estris de cuina necessaris.

Ingredients

Després ens introdueix en una dues de les receptes que resulten ser la base de la cuina japonesa i de molts plats: coure l’arròs i preparar l’arròs per sushi. Seguidament, tal i com indica el títol, no podien faltar receptes com el makisushi, l’uramaki, l’onigiri… i cadascuna amb suggerències de presentació.

En l’apartat de sopes i aperitius trobem receptes com el sashimi, fideus soba, tempura de gambes i verdures, fideus udon amb caldo dashi i tempura de verdures, gyoza, edamame i caldo de fideus ramen i pollastre, entre d’altres.

EdamameOkonomiyaki

En l’apartat fregits i rostits trobem receptes com el salmó yakitori, el tofu agedashi o tofu fregit, els pintxos de pollastre yakitori, l’okonomiyaki, els yakisoba i les hamburgueses a la japonesa, entre d’altres.

En l’apartat d’amanides trobem l’amanida de sashimi de salmó, la de pollastre i sèsam, la de shiitake a la brasa amb salsa ponzu, la d’espinacs amb wakame, i la de tataki de tonyina amb sèsam i salsa dolça al sake.

Amanida de tataki de tonyina amb sèsam i salsa dolça al sakeCaldo de fideus ramen i pollastre

I en l’últim apartat de salats, el de guisats i estofats, trobem sukiyaki a l’estil d’Osaka, la crema lleugera de pollastre i gambes, nabemono i shabu shabu, entre d’altres.

En el de postres podem trobar la recepta d’un exquisit pastís de gingebre amb formatge fresc i te verd o la d’un pastís de xocolata amb sèsam negre.

L’obra es completa amb un glossari i un directori de botigues d’alimentació de tota la península on trobar els ingredients  molt útil.

Una obra apta pels que desconeixen completament la cuina japonesa i es volen introduir, doncs va il·lustrada d’una manera excel·lent amb imatges de cadascun dels passos a seguir. Les receptes són variades i l’obra en sí és molt completa.

Sushi, sashimi, yakitori y 60 recetas básicas de cocina japonesa
Jody Vassallo
Grijalbo Ilustrados – 04/2010
16,90 €

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.