PUBLICAT: 04/10/2010 PER: Daniel Bossio : 1

Després de No hay bestia tan feroz (aviat li dedicarem un article) i Stark, Sajalín Editores presenta, per primer cop en castellà, Perro come perro, d’Edward Bunker, una de les millors novel·les sobre l’atracament a mà armada, segons paraules d’un dels majors fans, James Ellroy, d’aquest ex-convicte que es va reformar gràcies a la literatura.

Perro come perro narra la història de tres delinqüents, Gerald, Charles i Troy, amics des de que es van conèixer al reformatori Roosevelt quan eren adolescents. Troy embarca als dos camarades, els quals tenien la idea d’abandonar la vida criminal, en un robatori que no pot sortir malament: volen robar a Moon Man, un dels camells més importants de Los Àngeles. Assolit l’objectiu, el següent cop serà un segrest al fill d’un dels contrabandistes més perillosos de Mèxic, país on han fugit. El cop es complica, el trio es desfà, i la trama adquireix una dimensió social que condueix al lector directament a les misèries més infeccioses i incurables del món del robatori.

La prosa directa i clarivident de Bunker converteixen aquest Perro come perro en una obra crua, gens romàntica i naturalista que resulta ser més escabrosa del que els il·lustres de la novel·la negra com Chandler o Hammet haurien pogut somiar mai, com s’afirma des del The New York Times. Com és habitual, Sajalín Editores torna a fer diana. Perro come perro surt a la venda al mes d’octubre.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=626gAbb_2vE]

Comments are closed.