PUBLICAT: 19/06/2011 PER: Daniel Bossio : 0

Des de que van irrompre amb l’irresistible àlbum homònim que va servir de debut, la banda de Nova York ha passat per la nostra ciutat unes quantes vegades. La darrera d’elles va ser a la Sala Sidecar, on varen oferir possiblement el millor dels concerts que han ofert a la nostra ciutat, mostrant-se crus, contundents i especialment sorollosos, sense que aquesta actitud minvés la innegable capacitat melòdica de la banda.

Dilluns 20 de juny, The Pains of Being Pure at Heart pujaran a l’escenari de la sala Apolo per presentar les cançons del seu segon treball, Belong. El grup ha demostrat que no aspira a ser un simple grup de masses. Aquest segon treball els situa directament o sembla que vulguin romandre: a dalt de tot de la música independent, respectant el llegat dels seus admirats The Pastels i The Smiths. Tot i que s’ha insistit en les semblances amb Smashing Pumpkins com si d’alguna manera aquest fet hagués de restar mèrit al segon treball de la banda (ja se sap que criticar és gratis i senzill), sota el meu punt de vista, aquest Belong no només accentua les virtuts mostrades en el primer treball, sinó que presenta a una banda que té interès, primer de tot, en fer grans discs, independentment de la incidència mediàtica que pugui tenir. Aquest segon treball demostra un enorme talent per fer cançons i una determinada actitud alhora d’encara els directes, que precisament els diferencia de grups que de seguida intenten omplir grans estadis. Els de Brooklyn, de moment, estan del costat dels que gaudeixen de les bandes de pop-rock que aposten per sales on el que realment importa és la música.

La banda liderada per Kip Berman dóna la sensació que està, primer de tot, per fer grans discs i per pujar a un escenari a tocar; i aquí estaran, un altre cop, a la sala Apolo, per insistir que The Pains of Being Pure at Heart és una de les noves bandes de pop-rock més autèntiques i independents. Amb dos LP’s i dos EP’s a les esquenes, de moment, es mostren intractables:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cFSMuoDGldc&feature=related]

http://gyazo.com/d6e0e088b75ae9bfa29e011a695e2905.png