Curs de sushi casolà del Sakura-ya

2

sakura-ya_logoEl Sakura-ya és un sushi-bar situat a la part de restauració del centre comercial  Illa Diagonal de Barcelona, amb un servei de cuina de 13 a 21:30h desde fa més de 10 anys d’antiguitat. A part de realitzar una cuina exquisita però no apta per a totes les butxaques, ofereixen un curs de cuina de sushi casolà per 130 €. BCNCultura.cat ha pogut accedir-hi gràcies a la col·laboració de Roger Ortuño d’ADICTOS A COMER JAPONÉS, i aquí en fem la crònica.

El curs consistí en 2 classes de 19:30 a 22h, en total 5 hores amb la cuinera i ceramista Michiko Kobayashi i la seva ajudant Satoko. El curs es va celebrar al C/Solà, 9, uns baixos totalment acondicionats per impartir-lo: una cuina amb barra americana i una taula rectangular amb cadires al voltant. Onze assistens èrem els que ens aventuràvem a aquest curs bàsic i pràctic per poder realitzar un dels plats més reconegut de la gastronomia japonesa i el més popular internacionalment.

sakura_michiko-satoko

El primer dia vam aprendre a cuinar l’arròs, un cop això, que sembla fàcil però té els seus intríngulis, La Michiko ens va ensenyar fer makizushi (arròs embolicat d’alga nori) de vegetals com l’advocat, el rabe, cogombre… ; gomanarutozushi (un maki més gruixut cobert amb sèsam), fukusazushi (arròs amb  anguila confitada i cogombre embolcallats d’una crêpe de truita) i teriyaki de salmó.

cocció de l'arrós

Cocció de l'arròs

fukusazushi

makizushi

makizushi

teriyaki de salmó

gomanarutozushi

El segon dia vam aprendre a fer hakozushi (un maki de verat fresc que es prepara amb una capsa especial), nigirizushi (boletes d’arròs amb el tros de peix a sobre) de salmó, gamba, sèpia i ventresca de tonyina (toro) amb cebollí; i temakizushi (cons d’arròs amb la farsa que el comensal vulgui). A part, la Michiko ens va ensenyar a tallar el peix (salmó, gambes i sèpia) tant pel nigirizushi com pel makizhusi.

preparació del peix

preparació del peix

hakozushi

nigirizushi

preparación del nigirizushi

Curs molt didàctic amb la pràctica dels plats (vam fer makizushi i nigirizushi sota la mirada atenta de Satoko i Michiko) i la degustació dels plats amb beguda inclosa al final. Rodó!

degustació dels plats

No hem de perdre de vista els nou programa d’activitats d’aquest hivern amb cursos tan variats com:

 • tsakura_curs-te-verde verd + mochi
  De Dilluns a Dijous
  De 17 a 18:30h (sense reserva)
  Sakura Ya (Illa)
  6€
 • te verd + mochi + nocions de llengua japonesa
  Dilluns 22 de Febrer, Dilluns 22 de Març
  De 17 a 19h (places limitades, trucar 934 394 188)
  6€
 • sakura_nabemonocurs de cuina casolana japonesa d’hivern
  Dimecres 10 i 17 de Febrer
  De 19:30 a 21:30h
  C/ Solà 9 baixos
  130€ (les dues sessions)
 • curs de pastisseria a base de matxa verd
  Dijous 25 de febrer
  De 19:30 a 21:30h
  65€sakura_matxa
 • curs de sushi casolà
  Dijous 4 i 11 de març
  De 19:30 a 21:30h
  C/ Solà 9 baixos
  130€ (les dues sessions)

Més informació a www.sakura-ya.org

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

2 Comments

 1. Pingback: Corso di sushi a Barcellona!