Buffalo Killers: Dig. Sow. Love. Grow

0

DIG. SOW. LOVE. GROW. THE BUFFALO KILLERS

4 estrelles

Des de l’estat d’Ohio ja fa anys que tenim notícies atapeïdes del millor rock n’ roll. Des de Marilyn Manson a The Black Keys, passant per Devo i The Afghan Whigs, com a tantes altres zones dels EUA, la música popular és el pa de cada dia, i la influència dels grans mites no ha passat desapercebuda. Perquè hi ha bona música als EUA o al Regne Unit? Per història i per tradició. I perquè no n’hi ha a d’altres llocs? Pel mateix motiu. I des de Cincinnati, de nou, ens arriben en plena forma els Buffalo Killers, amb un notable quart treball, Dig. Sow. Love. Grow, que els hauria de posar en boca de tots els que defensen el rcok n’ roll amb totes les seves forces.

El fluxe de bandes llestes per mantenir intacte del llegat d’Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, The Black Crowes i d’altres clàssics és continuu. El penúltim llistat es podria anar omplint, per exemple, amb Sleepy Sun, The Bloody Hollies, The Shake, Howlin’ Rain, Radio Moscow, The Delta Saints… i arribaríem un altre cop als Buffalo Killers. Des del seu debut, l’homònim Buffalo Killers (2006), la banda dels germans Gabbard (Andrew i Zachary, acompanyats per Joseph Saabali), sempre han portat per bandera rock n’ roll amb influències 60’s i 70’s, aromes surenys i de rhythm and blues que ens recordarà immediatament als Black Crowes dels primers temps. En aquell primer treball ja ens van enamorar amb peces com SS Nowhere o River Water, i la comparació amb la banda dels germans Robinson encara els hi venia gran, però no era cap barbaritat fer-ho. Treball rere treball han anat creixent, cada disc és millor, i així es confirma amb Dig. Sow. Love. Grow, on no hi falta ni sobra res. Des de la inicial i tremenda Get it, un ja s’hi queda atrapat a la teranyina de guitarres, baix, bateria amb la que envaeixen cadascun dels compassos del disc. No hi falten instants d’slide guitar, de wah wah, de hammond, mitjos temps, rock n’ roll més directe, moments de jam band… Els Buffalo Killers tenen ben clar quin és el registre que dominen, no es perden en frivolitats tendencioses, i és així com cançó rere cançó han donat forma a un Lp que farà les delícies de tots els que sempre anem buscant bandes que evoquin el passat més gloriós del rock n’ roll.

Dig. Sow. Love. Grow agradarà i molt a tots aquells que gaudeixin de la millor tradició del rock n’ roll nord-americà que tantes i tantes bones estones ens ha fet passat. Chris Robinson es fa fixar en ells i se’ls va endur de gira perquè obrissin durant unes quantes dates per la gira dels corbs negres del 2007, repetint durant el 2008. Dan Auerbach de The Black Keys es va oferir per produir el seu segon Lp, Let it Ride. Alguns els han comparat també amb Blue Cheer i Grand Funk Railroad. Falten més motius per deixar-se endur pels Buffalo Killers?

Sona a… The Black Crowes + The Delta Saints.
El Millor… Get it, Hey girl, Rollin wheel, Those days, Graffiti eggplant, Mysun, Moon Daisy.
El Pitjor… ?

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.