500-días-juntos (500) DÍAS JUNTOS. MARC WEBB Cant al tralalarisme
El director Marc Webb intenta donar-li la volta a les comèdies romàntiques fent una deconstrucció d’una típica relació de parella. Malgrat l’esforç, el que ens acaba oferint és un film mínimament original en la seva narració però amb un excés d’edulcorant que empalaga. Joseph Gordon-Levitt acaba irritant i només es salva una correcta Zooey Deschanel i la melomania que respira tot el film.
Al nivell de…
Friends
El imaginario del Dr. Parnassus EL IMAGINARIO DEL DR. PARNASSUS. TERRY GILLIAM Desbordant i irregular
Excessiva, imaginativa i maleïda, així podríen definir l’últim film del gran Terry Gilliam. El director segueix fidel al seu estil i a la seva inventiva visual segueix intacta, regalant-nos seqüències memorables com l’aparició del Dr. Parnassus o tota la part final del film. Malgrat això, el film és irregular per culpa d’una narració desigual que fa que l’història perdi interès a mesura que passen el minuts. Sense ser el millor film del director, agradarà als seus fans.
Al nivell de…
Los Hermanos Grimm
celda 211 CELDA 211. DANIEL MONZÓN Entreteniment de nivell
Vigorosa i tensa, Celda 211 conté tots els ingredients dels millors thrillers de presons. Un motí posa a prova a les persones involucrades, posant-se en evidència el contrast entre la vida dins i fora de la presó. Monzón s’atreveix a ser crític amb la classe política, amb la policia i a reflexionar sobre la condició humana.
Al nivell…
de Brubaker, Cadena Perpetua i El Experimento.
Pandorum PANDORUM. CHRISITAN ALVART Horrible
La Terra ha estat devastada. Els pocs supervivents viatgen en una nau per repoblar un altre planeta. Petit incovenient: a la nau hi ha uns caníbals que només volen repoblar el seu estòmac. Típica i tòpica, l’al·licient resideix en descobrir els referents.
Al nivell… de sèries Z estil Alien vs. Predator
La Naranja Mecánica LA NARANJA MECÁNICA. STANLEY KUBRICK Ho té tot
Reestrena d’un títol imprescindible de la història del cinema, tan per forma com per contingut. Comèdia negra social que posa en evidència una democràcia subliminalment totalitària i directament hipòcrita.
Al nivell…
de les millors obres d’art crítiques de qualitat, com 1984, Un Món Feliç o ¿Sueña los Androides con Ovejas Mecánicas?
Moon MOON. DUNCAN JONES Interessant i artesania pura
El debut de Zowie Bowie o Duncan Jones és un entretingut film amb look similar a la ciència ficció clàssica. Sam Bell (el personatge de Rockwell) s’enfronta a ell mateix i a una situació que el supera i el desdobla per totes bandes. 10 punts per les maquetes de Bill Pearson i les pinzellades sarcàstiques sobre la societat.
Al nivell…
de la sèrie The Twilight Zone; un aire al capítol de El Solitari.
La huérfana LA HUÉRFANA. JAUME COLLET-SERRACorrecta
Una família adopta a una nena intel·ligent i agradable, aparentment. Un cop començada l’escola, Esther, la nena, mostra les seva altra cara: la de reventa-famílies. Pel·lícula de terror al més pur estil Hollywood dels darrers anys. Ben narrada, no deixa de ser un blockbuster de por.
Al nivell…
de El Orfanato i Reflejos.
limits of control LOS LÍMITES DEL CONTROL. JIM JARMUSCH Essència Jarmusch
Probablement el film més radical i abstracte del director d’Akron. Jarmusch aposta per reduir el guió a la mínima expressió,i donar-li el protagonisme a la forma, aconseguint un film tant lisèrgic i misteriós com els personatges que l’habiten. L’arribada a Madrid del personatges Issach De Bankolé és senzillament brutal, gràcies a l’inspirat treball de Christopher Doyle.
Al nivell… de Jim Jarmusch.
si la cosa funciona SI LA COSA FUNCIONA. WOODY ALLEN Woody Allen
El monòleg inicial del personatge de Larry David, ja deixa a veure que estem davant d’un Allen molt diferent al vist en el seu tour turístic per Europa. El director torna a Nova York per regalar-nos la comèdia de la temporada. Diàlegs magistrals i uns Larry David i Evan Rachel Wood en estat de gràcia són el millor d’aquesta divertida obra carregada de vitalisme, que en el fons és tot un cant a l’amor.
Al nivell de… 
Melinda y Melinda.
EREC 2 REC 2. JAUME BALAGUERÓ I PACO PLAZA Entreteniment terrorífic
Entreteniment de por, amb tocs d’humor negre molt ben trobats. L’enginy d’aquest parell d’entertainers segueix intacte; l’èxit no els ha acomodat. La segona part és igual de fresca i atrevida. No apte per porucs ni per al·lèrgics a la sang, però sí i molt pels que ja saben què van a veure.
Al nivell… de la primera part, i no és poc.

Comments are closed.